Pređite na sadržaj
Prijaviti se
Jezik stranice sr / RS
Jezik stranice

Portal radnih města MANUVIA je podeljen na samostalne regije na osnovu tržišta rada. Istovremeno imate mogućnost da prevedete informacije na traženi jezik.

Srpski
Srbija

Tražite posao? Savetujemo Vas kako da nađete stabilno radno mesto sa pouzdanim poslodavcem.

Saveti
Pozadina ilustracije

Tražite posao? Savetujemo Vas kako da nađete stabilno radno mesto sa pouzdanim poslodavcem.

Tražite novi posao? U svetu, ekonomija je u punom zamahu, radna snaga nedostaje. Situacija je, stoga, više nego povoljna.

Preduzeća se bore za svakog zaposlenog, ne samo za zanatlije i kvalifikovanu radnu snagu, već traže i pomoćnike bez kvalifikacija. U razvijenim zemljama, broj slobodnih radnih mesta koje kompanije nude, premašio je broj ljudi koji ne rade. Ono što je loša vest za poslodavce to je dobra vest za Vas. Imate izbor! Kako to učiniti?

Budite moderni, budite digitalni

Kao prvo, slobodna radna mesta su dostupna na raznim portalima koji su direktno usmereni na posredovanje pri zapošljavanju. Na njima možete pronaći slobodna radna mesta prema Vašem radnom iskustvu, regionu ili gradu.

Drugo, pronađite poslodavca, pogledajte njegov sajt. Otvorene pozicije se oglašavaju najčešće u opcijama „Slobodna radna mesta“ ili „Karijera“. Ako želite da dobijete detaljniju sliku svog budućeg poslodavca, pogledajte ne samo njegov sajt, već i Facebook stranu – kako komunicira, koliko često ima nove postove, kako odgovara na pitanja ili komentare. Neki poslodavci mame ljude originalnim i vizuelno zanimljivim kampanjama putem Instagram-a, a komunikacija je česta i na najvećoj profesionalnoj mreži LinkedIn.

Idi tamo gde možeš da izabereš

Interesantan izvor ponude su i služba za zapošljavanje kao i agencije za posredovanje u zapošljavanju. Kada je reč o agencijama za posredovanje u zapošljavanju ne zaboravite da proverite da li imaju licencu. Profesionalne agencije će vam, pružiti prijateljsku uslugu. Na osnovu Vaših kvalifikacija ali i interesovanja posavetovaće Vas i predložiti firmama koje traže kandidate kao što ste Vi. Ukoliko Vam je potreban savet pišite nam na info@interea.rs

Pitajte

Ne plašite se da pitate! Vaše je pravo da dobijete informacije koje Vas zanimaju, ne samo o platama, već i o obimu posla, broju sati koje ćete morati da radite tokom meseca, kao i o smenama. Pitajte da li imate obezbeđen prevoz i smeštaj. Saznajte unapred da li će te imati koordinatora koji će Vam stajati na raspolaganju za pitanja i neočekivane situacije.

Želite više, iskoristite sve prednosti

Pored pogodnosti kao što su besplatno radno odelo i oprema, besplatan prevoz, besplatan smeštaj, možete uživati u dodatnim pogodnostima, kao što su: bonovi za hranu, sport, ili unapređenje ličnih kvalifikacija i veština (koje možete, kasnije, iskoristiti i na drugom radnom mestu).

Ne čekajte priliku, stvorite je sami!