Pređite na sadržaj
Prijaviti se
Jezik stranice sr / RS
Jezik stranice

Portal radnih města MANUVIA je podeljen na samostalne regije na osnovu tržišta rada. Istovremeno imate mogućnost da prevedete informacije na traženi jezik.

Srpski
Srbija

Na poslu provedemo trećinu svoga života, zato je dobro da biramo pametno!

Iz sveta poslova Saveti
Pozadina ilustracije

Kao prvo, postavite pitanje šta vas zanima, šta biste stvarno želeli da radite. Utvrdite koje su vaše jake strane i koje su veštine koje je potrebno unaprediti. To je najvažnije razmatranje koje bi trebalo da prethodi daljem traženju posla.

Budite spremni, pripremite vašu biografiju u kojoj ćete napisati, ne samo dostignuto obrazovanje i dosadašnje radno iskustvo, nego i stručne ispite, sertifikate koje imate, kao i obuke koje ste prošli.

Nemojte zaboraviti da ažurirate svoj profil na društvenim mrežama kao što su Linkedln ili Facebook. To su mesta gde, danas, poslodavci često dobijaju prve informacije o kandidatima a neprikladne, kompromitujuće informacije dostupne na profilu bi ihmogle odbiti od daljeg kontakta. Na kraju, nemojte da dođete u iskušenje da vašu biografiju ulepšavate. Više nego igde, tu važi: „u laži su kratke noge“.

ISKORISTITE INTERNET

Najjednostavnije je da slobodna radna mesta tražite na Internetu, na specijalizovanim portalima namenjenim za traženje posla. Posao možete, takođe, da tražite i na sajmovima za zapošljavanje. Ukoliko imate Vašeg omiljenog poslodavca, proverite i to da li, možda, baš traže kandidata kakvi ste Vi. Ponude slobodnih radnih mesta često budu objavljene u odeljku Karijera, ili na uvodnoj stranici firme. Informisanje o firmi će Vam se, svakako, isplatiti ukoliko dobijete priliku da dođete na razgovor za posao.

OBRATITE SE AGENCIJI ZA POSREDOVANJE U ZAPOŠLJAVANJU

Ukoliko ne uspevate da pronađete zaposlenje – ne očajavajte. Obratite se Agenciji za posredovanje u zapošljavanju kao što je, na primer, Interea. Naša agencija sarađuje sa brojnim fabrikama u Češkoj i Slovačkoj. Zahvaljujući intenzivnoj saradnji sa poslodavcima u automobilskoj, elektrotehničkoj industriji, industriji hrane i mašinstva, većini kandidata možemo ponuditi neku od odgovarajućih pozicija, čak i onima bez iskustva i posebnih kvalifikacija.

Ako ne znate kako da napišete dobru biografiju, ili se plašite testiranja ili razgovora za posao, dovoljno je da nas pozovete na jedan od telefona ili nam pišite na našoj web stranici: www.interea.rs. Možete da dobijete odgovore na sva pitanja i od vaše kuće. Posavetovaćemo vas kakve su Vaše mogućnosti kao i o važećim uslovima na konkretnim pozicijama.

PRIJATELJI, POZNANICI I DRUŠTVENE MREŽE

Nemojte propustiti ni ostale puteve ka novom poslu, pitajte svoje poznanike i prijatelje, ne samo lično nego i telefonski, ali i preko Facebooka. Mnogo kompanija nudi opciju da neko, ko dovede novog radnika na slobodno radno mesto, može dobiti bonus. Možda će vam pomoći baš Vaš prijatelj ili poznanik kojeg ste pozvali.
Ne plašite se da napravite promenu u vašem poslovnom životu!