Pređite na sadržaj
Prijaviti se
Jezik stranice sr / RS
Jezik stranice

Portal radnih města MANUVIA je podeljen na samostalne regije na osnovu tržišta rada. Istovremeno imate mogućnost da prevedete informacije na traženi jezik.

Srpski
Srbija

Ideje šta da učite dok ste u izolaciji

Korona virus Saveti
Pozadina ilustracije

Iako je jasno da možda nećete imati volje, koncentracije ili će Vas ometati ukućani, verujemo da je jedan od načina da provedete kvalitetno vreme i da se osećate bolje, angažovanje u učenju ili usavršavanju neke veštine. U nastavku smo dali neke od predloga šta da učite dok ste u izolaciji.

Napišite odličan CV

Iako možda trenutno ne tražite posao, dobro je da uvek imate ažuriran CV. Sada je odlična prilika da, potpuno besplatno, dobijete sugestije od naših kolega u vezi Vaše biografije. Ukoliko Vas zanima iz prve ruke šta to HR menadžeri gledaju i koje sitnice mogu biti presudne u tome da li ćete dobiti šansu – slobodno nam pišite. Dovoljno je da na naš mejl info@interea.rs pošaljete svoju biografiju i poslaćemo Vam sugestije šta biste mogli da popravite. Takođe ako imate pitanja u vezi intervjua, propratnog pisma možete svakako da nas pitate.

Učenje jezika

Bilo da želite da usavršite znanje ili da počnete od početka sada to možete uraditi online. Aplikacija koju možete skinuti i na svom telefonu je Duolingo. Učenje se odvija kroz vežbice koje podsećaju na igricu tako da sam proces učenja nije naporan. Takođe, mnogi nastavnici i dalje drže časove online pa je možda pravi momenat da konačno upišete taj kurs koji odavno planirate. Osim Duolinga, preporučujemo i sajt  Open Culture gde, osim časova jezika možete naći i kurseve iz drugih oblasti.

Besplatne knjige

Sada je pravi momenat, ako već niste, da otkrijete čari elektronskih izdanja. Delfi nudi opciju da skinete 1 knjigu po izboru. Potrebno je da skinete aplikaciju  na svom telefonu, ako je nemate, registrujete, ukucate kod DELFI20 i čitanje može da počne. Ako Vas zanimaju stručne knjige, onda je odličan izbor sajt  Fakulteta za medije i komunikaciju.  Njihove besplatne elektronske knjige možete preuzeti ovde. Na kraju ako više volite audio knjige onda je naš predlog da proverite da li Vam se dopada neka knjiga na Youtube kanalu  Elektronske knjige.

Besplatni webinari

Ukoliko koristite društvene mreže, sigurno ste videli brojne najave za webinare. Šta su zapravo webinari? Najprostije rečeno online predavanja. Naš savet je da pratite grupe koje se bave tematikom koja Vas zanima i da se priključite webinarima koje oni organizuju. Mi u Interei, ovih dana rado razmenjujemo linkove i revnosno učestvujemo. Ukoliko Vas zanima oblast upravljanja ljudskim resursima onda je naša preporuka HR kutak, H.art, s druge strane ako Vas zanima marketing onda obavezno pratite sledeće Facebook grupe: Marketing za početnike , Funky marketing.

Naučite da kuvate

S obzirom na količinu prodatog brašna i kvasca, ovih dana dosta ljudi radi na unapređenju svojih pekarskih i poslastičarskih veština. Šalu na stranu, ovaj period je odlična prilika da naučite spremanje i novih jela. Jedan od sajtova koji preporučujemo je npr. Minjina Kuhinjica naravno nepresušni izvor ideja je i Youtube.
Na kraju, naša preporuka je da svakako konsultujete naše bake, osim što sigurno imaju pregrš recepata i korisnih saveta, ovo je odlična prilika i za druženje a i za upotpunjavanje njihovog vremena. Ulepšajte vreme i njima i sebi!

Ukoliko niste raspoloženi za učenje, onda imamo predloge i za filmove, predstave, koncerte. Našu listu predloga pogledajte ovde.