Pređite na sadržaj
Prijaviti se
Jezik stranice sr / RS
Jezik stranice

Portal radnih města MANUVIA je podeljen na samostalne regije na osnovu tržišta rada. Istovremeno imate mogućnost da prevedete informacije na traženi jezik.

Srpski
Srbija

Ideje šta da radite dok ste u izolaciji

Korona virus Saveti
Pozadina ilustracije

Čak i ako volite da provodite vreme kod kuće, pretpostavljamo da ćete, u jednom momentu, ostati bez ideja šta da radite i kako da se zabavite. Naša glavna preporuka je da ograničite vreme koje provodite slušajući vesti, čitajući članke o koroni i da, umesto toga, ovo vreme iskoristite za zbližavanje sa drugima i za rad na sebi. U nastavku pripremili smo ideje šta da radite dok ste u izolaciji

Odgledajte sve filmove, predstave, koncerte za koje nikada niste imali vremena i/ili novca

Savim je u redu ako nemate volje ili želje da učite nešto novo. I dalje možete kvalitetno da provedete vreme bilo da ste u izolaciji sami ili sa porodicom. U nastavku dali smo neke od predloga za kvalitetne sadržaje.

Pozorišne predstave

Ukoliko ste ljubitelj pozorišnih predstava obradovaće Vas činjenica da, čak i sada, ne morate da propustite svoje omiljene predstave.  Narodno pozorište u Beogradu na svom Youtube kanalu, svakog dana u 21h emituje predstavu. Najavu narednih predstava možete pratiti i na njihovoj facebook stranici. Takođe Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada pridružilo se ovoj akciji te svoje predstave emituju online. Na njihovoj facebook stranici možete pratiti najave narednih dešavanja.

Ukoliko ste verni svom lokalnom pozorištu, proverite da li su se i oni uključili u ovu akciju. Mi smo otrkili da pozorište iz Vranja na svom Youtube kanalu ima predstave u redovnim terminima koje inače imaju (utorak i petak u 20h (predstave za odrasle)  nedelja u podne u 12h (dečije predstave).

Muzeji

Ograničavanje kretanja ne znači da ne možete da posetite najpoznatije svetske muzeje. Google nam je to odavno omogućio a spisak svih muzeja koje možete virtuelno da posetite možete naći ovde. Još jednu listu muzeja koje možete da posetite napravio je online časopis Buka. Njihovu listu  od čak 60 muzeja možete videti ovde.

Koncerti

Ukoliko volite muziku onda će Vam se sigurno dopasti ova lista gde se najavljuju koncerti poznatih muzičara, svih žanrova. S druge strane, ako slušate domaću muziku tu je uvek Youtube. Sada je odlična prilika da otkrijete neke nove žanrove ili muziku iz mladosti svojih roditelja ili da otkrijete kakvu muziku slušaju Vaša dece.

Oni koji vole klasičnu muziku sigurno su već otkrili da mogu da prate različite sadržaje Berlinske filharmonije potpuno besplatno. Na kraju, Exit festival ponudio je svoju kolekciju snimaka ranijih festivala tako da imate odličnu priliku da osvežite sećanja ili da vidite nastup omiljenog benda koji ste, možda, propustili. Sve koncerte možete videti na njihovom Youtube kanalu.

Filmovi

Ukoliko Vas zanimaju aktuelni filmovi bilo kog žanra onda će Vam siugrno biti zanimljiv festival MOJOFF . Program za naredne dane možete videti ovde.

Takođe, na internetu možete pronaći brojne sajtove gde možete gledati različite serije i filmove. Naša preporuka su: Sluškinjina priča, Peaky Blinders, Uvod u anaotomiju, Kuća od papira,  ali i dobro znane Prijatelji, Štreberi, Dva i po muškarca

Kada se umorite od gledanja serija, filmova možete pogledati i spisak naših predloga šta sve možete da naučite dok ste u izolaciji.

Da li vi imate neki dodatni predlog?